سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی و نقد پایان نامه ها

پایان نامه تاثیر نسبت مالکیت عمده بر بیش اعتمادی مدیران

    نظر

1-1-1

    ساختار مالکیت

تعاریف متعددی با عبارات گوناگون از ترکیب مالکیت ارایه شده و واژه‌های مختلفی مانند ترکیب سهامداری و ساختار مالکیتی برای این مفهوم به‌کار رفته است. ساختار مالکیت یا ترکیب سهامداری به معنی نحوه توزیع سهام  و حقوق مالکیت به لحاظ حق رأی  و سرمایه  به‌علاوه ماهیت و موجودیت  مالکان سهام  است.

ساختار مالکیت یک شرکت از ابعاد گوناگون قابل توجه است و در وهله اول بر حسب دو متغیر شامل سهامداران درونی یا سهام در اختیار سهامداران داخلی  و سهامداران بیرونی تعریف می‌شود. بر این اساس، سهام در اختیار سهامداران نهادی  و دولت از بخش‌های اصلی مالکیت بیرونی شرکت‌ها تلقی می‌شود. سهام در اختیار سهامداران داخلی بیانگر درصدی از سهام در دست سهامداران  است که در تملک مدیران و کارکنان شرکت قرار دارد. سهام تحت مالکیت سهامداران نهادی به درصدی از سهام شرکت اشاره می‌کند که در تملک سرمایه‌گذاران نهادی و حقوقی است(سرین[1] و همکاران، 2000).

1-1-1-1                 انواع ساختار مالکیت

مشابه پژوهش کومار[2](2003) و نمازی و کرمانی (1387) ترکیب سهامداران از طریق ، چهار متغیر مالکیت خارجی،  مالکیت مدیریتی مالکیت شرکتی و  مالکیت نهادی اندازه می گیری شود.

  • مالکیت خارجی

برابر درصد سهام نگهداری شده توسط خارجی‌ها از کل سهام سرمایه شرکت است که شامل شرکای خارجی، موسسه‌های مالی خارجی،  ملیت‌های خارجی و غیرمقیمهای ایران است. این متغیر در پژوهش‌های  کومار (2003)، هارت[3] و لیزال[4] (2006) و نمازی و کرمانی (1387) نیز با همین تعریف به کار رفته است.  به دلیل نبود مالکیت خارجی عمده در شرکت‌های مورد بررسی و در  نتیجه عدم امکان ارائه یک الگوی معتبر، مشابه نمازی و کرمانی در مورد این نوع مالکیت، آزمونی انجام نشده است و نظری ارائه نمیشود.

[1] crein

[2] kumar

[3] hart

[4] lizal

 متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 thesis

 متن کامل پایان نامه