پایان نامه ارشد: رابطه بین مسئولیت اجتماعی شرکت با اجتناب مالیات
عنوان کامل پایان نامه :
رابطه مسئولیت اجتماعی شرکت با اجتناب مالیاتی
2-20- تحقیقات انجام شده در مورد اجتناب مالیاتی
- بررسی رابطه اجتناب مالیاتی و ارزش شرکت: این تحقیق توسط دسای و دارماپالا از اساتید دانشگاه هاروارد و میشیگان در سال 2009 به روش OLS انجام شد. برای اندازهگیری متغیر اجتناب مالیاتی از تفاوت سود گزارش شده به سهامداران و سود سود مشمول مالیات ابرازی به حسابرسان مالیاتی استفاده شد. میزان شکاف بین دو گزارش یاد شده به
پوششهای مالیاتی به کار رفته نسبت داده شده است.
نتایج این تحقق نشان میدهد که میانگین تاثیر اجتناب مالیاتی بر ارزش شرکت قابل توجه و معنادارنیست. اما در شرکتهایی که دارای مکانیزم حاکمیت شرکتی کارآمد و قوی هشتند، تاثیر اجتناب مالیاتی بر ارزش شرکت معنادار و مثبت میباشد. شفاف سازی و روان سازی در قوانین مالیاتی بر توانایی شرکتها جهت استفادهی بیشتر از معافیت ها و کاهش مالیات پرداختی خواهد افزود. همچنین نتایج تحقیق بیانگر این مطلب بود که انتقال منابع از دولت به مالکان از طریق اجتناب مالیاتی با تضاد نمایندگی میان مالکان و مدیران مرتبط میباشد.
2- بررسی رابطه شکاف بین سود حسابداری و سود مشمول مالیات با مدیریت سود
این پژوهش توسط دریک و هانلون در سال 2005 در آمریکا انجام گرفت.
نتایج تحقیق بیان میدارد که اختلاف کمتر بین سود حسابداری و سود مشمول مالیات نشاندهنده مدیریت سود بالا و کیفیت پایین گزارشات مالی میباشد. شکاف بیشتر بین سود گزارش شده به مالکان و سود مشمول مالیات گزارش شده توسط حسابرسان مالیاتی نشانگر این است که مدیریت سود کمتر و شفافیت گزارشات مالی بالا می باشد.
3- بررسی رابطه شکاف بین سود حسابداری و سود مشمول مالیات
این پژوهش توسط وانگ در سال 2010 انجام شده است. نتایج بدست آمده از این تحقیق بیان میدارد که شرکتهای با شفافیت بالا در گزارشگری، اجتناب مالیاتی با ارزش شرکت رابطه مثبت معناداری دارد. نتایج این پژوهش با نظریهای که بیان میدارد افشای شرکتی، نظارت بر عملکرد مدیران را آسان میکند و نگرانی افراد برون سازمانی را در خصوص هزینههای پنهان مرتبط با اجتناب مالیاتی کاهش میدهد، سازگاری دارد.
4- بررسی رابطه اجتناب مالیاتی و ریسک سقوط قیمت سهام
این تحقیق توسط جونگ در سال 2010 در دانشگاه هنگ کنگ به روش OLS انجام گرفته است.
نتایج این تحقیق بیانگر وجود رابطه مستقیم و معنادار بین اجتناب مالیاتی و ریسک سقوط قیمت سهام آتی میباشد. این نتیجه با نظریهای که بیان میدارد اجتناب مالیاتی سوء استفاده مدیریت را تسهیل میکند و اخبار بد فعالیتها برای چندین دوره انباشته میشود برای اینکه مدیریت
میخواهد جایگاه شغلی خود را حفظ کند. زمانی که دوره تصدی مدیریت به اتمام رسید، اخبار بد انباشته شده به یک باره افشا میگردد و منجر به سقوط قیمت سهام میگردد. اما اگر در شرکت مکانیزم افشای کارآمد و قوی مثل سهامداران نهادی و تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته از گزارشهای مالی شرکت وجود داشته باشد، همه اخبار بد انباشته نمیشوند که در صورت انتشار یک جای آنها، کاهش شدید قیمت سهام اتفاق بیفتد، مطابقت دارد.
5- رابطه پاداش مدیریت، گزارشگری غیر شفاف مالی و عملکرد آتی شرکت:
این تحقیق توسط رگو و ویلسون در سال 2008 انجام شده است. نتایجی که از این تحقیق حاصل شده است بیانگر این است که گزارشگری غیر شفاف مالیاتی با پاداش دریافتی مدیریت رابطهی مثبت معناداری دارد و این رابطه در شرکتهایی که دارای مکانیزم حاکمیت شرکتی ضعیف هستند، قویتر میباشد. همچنین در این تحقیق هیچگونه مدارک و اسناد قابل اتکایی مبنی بر این که گزارشگری غیر شفاف مالیاتی و پاداش پرداختی به مدیران بر میزان عملکرد آتی شرکت تاثیر معناداری داشته باشد مشاهده نشد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سوالات تحقیق:
این تحقیق بدنبال ارائه پاسخ برای سوال زیر میباشد:
آیا مسئولیت پذیری اجتماعی با اجتناب مالیاتی رابطه دارد؟